21 май 2006

Нови играчки

Всички се радват на нови неща. И аз не оставам по-назад. Вчера ми се обадиха да ми кажат, че пратката с новата ми играчка е пристигнала. Сбъркали са адреса обаче и не могли да ме намерят, за това днес трябваше да ида да си я взема от централното бюро. Нямах търпение да си изпия кафето сутринта и да хукна. Като отидох обаче, се оказа че не е достатъчно да представя паспорт като идентификация, понеже там не пише адреса ми. Искаха да занеса някаква фактура от каквато и да е сметка (за телефон, за ток) с моето име и адрес на нея. Увяхнаха ми марулите. Трябваше да се разкарвам пак до в къщи и обратно. Загубих два часа. В крайна сметка, някъде към обяд се прибрах в къщи ухилен до уши. Разопаковах всичко и го включих. Картинка! (Леко загрозена от глупавия Виндовс, ама това ще е до време). След малко перипетии и борба с модема на кабелната компания успях да си спретна безжичната мрежичка. Трябваше да ресет-на модема, за да се преинициализира и да даде IP на рутера. Иначе очаква MAC адреса на служебния лаптоп, с който работех до сега, и на друг IP не ще да дава. Вече мога да ходя с лаптопа навсякъде, дори да се излежавам блажено в леглото и пак да съм в мрежата. Обичам новите технологии! И новите играчки обичам. :о)

2 коментара:

Анонимен каза...

Да ти е честита.
Хайде да споделиш впечатления от T2300 процесора - просто ми е интересно сравнението с M760, M770 и M780. Щото бях доста изненадан да разбера, че M780 държи доста висока цена (сравнима с тия на T2500 и T2600).
Аз се бях засилил към MacBook Pro, ама нещо ми се охлади ентусиазЪма...

Павлин каза...

Какво да ти кажа, нямам друг лаптоп с някой от М7х0 процесорите за да мога да го сравня в работна атмосфера. А ако препоръчаш някой бенчмарк софтуер, мога да пусна някой друг тест на Т2300-та. :о)