12 юни 2006

На финалната права

Тази седмица бях дежурен на повикване. И като първи такъв трябваше да вися в офиса през уикенда. Можех разбира се да си взема два дни почивни през седмицата, но не го направих. И без това следващите 5 дни са ми последни в работата. Договора ми изтича и ще трябва да си търся работа другаде. Имам няколко идеи, но все още несъм решил. Един от вариантите е Ирландия, 3-то ниво на поддръжка. Работата ще е интересна - контакт с дизайна, поддържане на всички центрове от 2-ро ниво, по света. Обещаха ми курсове за квалификация и други благини. Ще трябва да премина още едно интервю и ако се харесаме, да се надявам да се разберем за заплатата.

Ако това не стане за момента имам две оферти - Тунис и Израел. В Тунис предлагат много добри пари, но там ще съм първо ниво на поддръжа и ще се занимавам само с GSM. Докато в Тел Авив пак ще съм първо ниво с малко по-ниска заплата, но пък ще рабтя с WCDMA (UMTS).
Проблема е, че и двете места ми изглеждат малко рискови. Ама то вече къде не е?

Ще споделите ли вашето мнение?

1 коментар:

Анонимен каза...

За "рисковите" зони изобщо не се връзвай. Пообиколил съм няколко такива (вкюлчително и Тел Авив) и проблеми няма. Поне аз не видях де. Така че смело - махни тоя критерий и избирай по другите.