10 февруари 2007

Ръгби

Ходих вчера на ръгби мач. В Атлон играха младежките състави (до 20 години) на Ирландия и Франция. Мачът е от турнира "6-те нации", в който участват Ирландия, Англия, Уелс, Шотландия, Франция и Италия.

Въпреки че изглежда доста груба игра, ръгбито е много дисциплиниран спорт. А публиката е още по-дисциплинирана и от играчите. Не се чу нито една обидна реплика, нито освирквания срещу съдията или играчи от противниковия отбор. Чуват се само подкрепа и аплодисменти. Да не говорим, че френската агитка си стоеше съвсем спокойно сред Ирландците дошли да гледат мача (бяха на 5 метра от мен) и всичко премина най-културно и спокойно. Представям си какво меле щеше да настане ако това беше футболен мач.

На полувремето, 10-12 годишни деца от месни училища излязоха и те да покажат, какво са научили от ръгби играта. На тях обаче не им е позволено да се блъскат и събарят и за целта имаха от двете страни на кръста по една панделка. Който е с топката, ако успеят да му отнемат панделката, е длъжен да спре да тича и да я подаде.

Всичко като цяло беше голяма забава. В крайна сметка Ирландия победи с 19:16 с гол в последните минути на срещата. Тук има снимки от събитието.

Няма коментари: