14 март 2007

Дали ставам за спортен журналист?

Повече от месец стана, от както не съм публикувал нищо тук. Дали от мързел или от нямане какво да споделя, няма да уточнявам. Вие ще се сетите.

Седя си тази вечер и гледам мача от купата на УЕФА Тотнъм - Брага. Страхотна игра на Тотнъм и Бербатов в частност. Гледал съм го до сега само в 2-3 мача с Тотнъм и това е най-добрата му игра до сега. Резултата до момента е 2:1 за Тотнъм, с 3 гола на Тотнъм. Шпорите откриха резултата с автогол, след което дойде времето на нашето момче. В страхотна комбинация с Роби Кийн, Митко го изведе сам срещу трима защитници, Кийн ги събра и пусна топката зад тях, където от ляво влетя Бербатов и разстреля вратаря. Малко преди края на полувремето, дълго центриране от пряк свободен удар, някъде от центъра, остави Бербатов сам срещу вратаря и последва нов разстрел.

Второто полувреме започна изненадващо с натиск на Брага. Тотнъм не си даваха много-много зор и логично португалците изравниха след пряк свободен удар. Тогава шпорите се събудиха и Бербатов бе спънат в наказателното, но съдията отсъди игра с ръка на Митко, а той въобще не беше играл с ръка. Малко по-късно, перфектен пас с едно докосване, на нашето момче, изведе Малбранк в отлична позиция и той пусна топката покрай вратаря на португалците. Същия този Малбранк, бе спънат по-късно в наказателното, но съдията отсъди симулация. Митко след това за малко да се разпише за хеттрик, но защитник му изби топката в последния момент. Добър мач и в крайна сметка отново 3:2 за Тотнъм. А коментаторите се скъсаха да хвалят Бербатов през целия мач.

Защо написах всичко това и аз не знам.

Няма коментари: