12 февруари 2006

Вечер на хокея

Ходих с Алекс в бар Кейдж да гледаме хокей. Невероятно място. Специално създадено за гледане на спортни събития. На около четири огромни екрана, с размери поне 2 на 3 метра, се прожектираше хокея. Да не споменавам останалите около 30 телевизора с плоски екрани, които предаваха същото. Едва ли имаше място в заведението, от което да не се вижда играта. Всичко е така организирано, че да се настаниш удобно и да наблюдаваш това за което си дошъл без да ти се изкриви врата. Да не говорим за озвучаването. Ударите със стиковете по шайбата и закантването на кънките по леда се чуваше толкова ясно, че създаваха усещането все едно го гледаш на живо. Разбира се и тук имаше нещо безплатно - пуканки. Колкото ти душа иска.

Гледахме Монтреал срещу Атланта. Срещата беше много оспорвана и напрегната. Хокеят се оказва доста динамичен спорт. Казаха ми, че след като са въвели новите правила (незнам в какво се изразяват) е станал доста по-бърз и резултатен. Тази среща обаче не се оказа много резултатна, въпреки че беше интересна. Завърши 1:1 в редовното време и продълженията и трябваше да си бият дузпи. В крайна сметка, за съжаление, Монтреал загуби, но видях всичко най-интересно от хокея. Определено ще се ходи пак на тая кръчма. А планирам и някой ден да изгледам мач на живо.

3 коментара:

Анонимен каза...

Ееее е това е истината, защо ли тук няма такова място. Не е за изпускане .. но определено трябва да идеш на истиски мач, !!!! внимавай оба1е някоя шайба да не те уцели че болииии ;-)

Да ти кажа според мен хокейя е най динамичната, честна и интересна отборна игра .. жалко че тук трудно може да се гледа. А ако ти е интерресно мога да ти обясня каква е промяната в правилата, просто отмениха едната засада.

А иначе много ме е яд дето Канадците отпаднаха , тъкмо взеха да играят качествено но с такива тъпанари като онези двамата ... кога ще се научат да не правят безмисленни нарушения та това им коства толкова олимпиади вече!!!


Радко

Павлин каза...

Наистина е много динамична и интересна. До колко може да се нарече честна незнам, защото субективния фактор "съдия" присъства и тук. Пример: отменения гол на Канада в мача срещу Швейцария.

Колкото до мача им с Русия (можах да гледам само последните 10 мин), ако говориш за нарушението за последния power-play, в който стана и втория гол, то си беше задължително. Иначе нападателя оставаше сам на празна врата и нямаше как да пропусне.

Анонимен каза...

Ами честна е защото всичко се гледа на камери и се проверява всяка спорна ситуация така че субективизма на съдята е сведен до минимум.

Ами по принцип в НХЛ се позволява малко по твърда игра а тук се дават много повече наказния.
Но Руснаците поведоха с човек повече и то наказанието беше най безсмисленното на света.

А иначе ако се погледне статистиката от мача: 40мин наказания за Канада 18мин, за Русия, какво излиза че Канадците са играли повече от третина с човек по малко .. какво искаме ние браво герой ;-)