15 октомври 2007

Blog Action Day

Днес е обявен "Blog Action Day", като темата е околната среда. Всеки блогър, днес, при добро желание би трябвало да напише публикация свързана с околната среда. Аз понеже дар слово нямам, а и съвсем скоро ще започна да давам и своя принос за нейното по обилно замърсяване, мисля да си замълча.

Много ми се отдава да се оправдавам и мога да изтъкна доста причини, поради които съм принуден да си закупя кола и да бълвам въглероден двуокис в атмосферата, но по-добре да спра до тук.

2 коментара:

Анонимен каза...

Хм, аз пък точно на Blog Action Day писах за това, как колелото е по-хубаво от колата ;-)

Всъщност, и аз имам автомобил, ама го ползвам рядко... необходимост си е, понякога, но в рамките на града, в който живея (София), да се придвижваш с кола е самоубийство - бавно, опасно и скъпо...

С байк е много по-добре:)

Cheers, M

Павлин каза...

Аз имам и колело, но при мен не става да ходя с него на работа. Обикновено ходя на работа полу-официално облечен - с риза и вратовръзка и не върви много да карам колело така. После, като карам колело много се потя и докато стигна до работата ще съм вир вода и ще трябва да си вземам душ. Да, в работата има душове, но не ми е комфортно там да се къпя (въпреки, че не съм опитвал) и да си нося дрехи, и да се преобличам... по-лесно и удобно е с кола.

Та това са част от хилядите причини и оправдания.

А в София, според мен, с колело е малко по-опасно придвижването от колкото с кола. Иначе безспорно е по-евтино, по-бързо (само заради задръстванията) и по-добре за околната среда.