19 януари 2008

Пълнени чушки


Реших да приложа нова тактика в готвенето. До сега почти всяка вечер си приготвях единична порция за вечеря, понякога използвах и полу-готови или замразени неща и директно ги бутах във фурната (в крайни случаи в микровълновата). Вече смятам в събота или неделя да си готвя нещо за поне 4 порции. Така, само една-две вечери от седмицата ще ми се налага да готвя и то ще бъде обикновено нещо бързо на основата на паста (спагети, макарони и др.). Тъкмо ще има и леко разнообразие и няма да е всяка вечер едно и също. Пък, като си направя и една тенджера зеленчукова супа, ще има възможност и за разтоварващи и леки вечери.
Миналия уикенд започнах програмата с пълнени чушки. Намерих няколко рецепти в Интернет и избрах най-лесната и най-бързата (да се чете най-мързеливата). На кратко, запържих леко лука и ориза, прибавих ги към каймата и ги смесих добре до получаване на хомогенна смес. След това напълних (по-скоро натъпках) чушките със сместа, наредих ги нагоре с отвора в тенджера и ги покрих с вода, в която разтворих няколко кубчета зеленчуков бульон. След около 40 минути бяха готови и в интерес на истината бяха дори вкусни. Най-забавната част от цялата процедура ми беше натъпкването на чушките.
Този уикенд, съм решил правя мусака.

Няма коментари: