01 февруари 2006

Smithwick's и пилешки дробчета

В магазина нямаше Guinness, за съжаление в хладилника ми също, и реших да опитам Smithwick's. Също производство на Guinness, но е Ирландски Ейл (Irish Ale), а не Стаут (Stout) като Guinness. Оказа се много добра. Така и не успях обаче да им намеря страницата в интернет. Незнам защо така ми се е отворила глътка за тъмни бири тази зима. А виното въобще не ме влече. Може би, защото в къщи е много горещо. Със бирата обаче, много вървят пилешки дробчета за мезе.

Сложих олио в тигана да се загрява, нарязах на едро една глава лук голяма почти колкото юмрука ми, извадих пилешките дробчета от хладилника (близо 500 г.) и бухнах всичко във вече загретия тиган. Поръсих със сол, черен и червен пипер. Нарязах на дребно половин лимон и го сложих и него в тигана. Всичката тази маса пусна много вода и след като тя извря и остана само олиото оставих дробчетата още малко леко да се позапържат .

Мислех да пия само една бира, но изпих две ... нямаше как. Нейсе ...

1 коментар:

Анонимен каза...

Recent research shows having one or two drinks a day might prevent blood pressure problems and even fight cancer. Have a cold one and don't feel bad about knocking back a few. Bottoms up!